Valokuvat siirtyvät

3196761089_01c1eeccae.jpg

Siirrän pikku hiljaa kaikki esillä olevat valokuvani Flickr -kuvapalveluun, jota tulen päivittämään aktiivisesti. Kuvasivustoni osoite on jatkossa www.flickr.com/photos/timovirtala, ja myös tämän sivun ylälaidan linkkikin johtaa jatkossa sinne.

Yllä oleva kuva on otettu Tatarstanin tasavallan pääkaupungissa Kazanissa huhtikuussa 2005. Tatarstan sijaitsee Venäjän sisällä, ja se on vuonna 1994 solmitun sopimuksen mukaan “suvereeni valtio Venäjän federaation yhteydessä”.

Kuvassa oleva lääkäri majoitti minut ja matkakumppanini, silloisen tyttöystäväni ja nykyisen vaimoni, ilmaiseksi kotiinsa, esitteli perheensä ja kaupunkinsa ja tarjosi ruokaa, huoneen ja seuraa. Syynä hänen ystävällisyyteensä oli se, että joku oli joskus auttanut synnyinkaupunki Tampereella hänen kolleegaansa löytämään majoituksen perheelleen, vaikka hotelleissa ei tuona päivänä ollut ollut tilaa.

Tapasin kyseisen kolleegan sattumalta Kazanin rautatieasemalla, ja kun hän kuuli minun olevan Tampereelta ja meidän olevan vailla majoitusta, hän järjesti meille tämän perhemajoituksen.

Tarkemmin kerrottuna sama tarina löytyy huhtikuun 2005 matkapäiväkirjasta.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.