Elämän virta

Uudelle vuosituhannelle tultaessa Rorogwela -kehtolaulua teki edelleen tunnetuksi reppumatkaaja Matt Harding. Kuvauttaessaan itseään videokameralla Vietnamissa hänen matkakumppaninsa ehdotti, että Matthan voisi tanssia. Ja Matt tanssi, omintakeiseen tapaansa, ja latasi videon kotisivulleen ystäviensä ja sukulaistensa katsottavaksi.

Myöhemmin hän editoi yhteen parikymmentä tanssipätkää eri puolilta maailmaa (ensimmäinen video), ja laittoi Deep Forestin sämpläämän Rorogwela/Sweet Lulaby -biisin taustamusiikiksi.

Tämä oli ennen YouTuben, Google Videon ja Viveomin läpilyöntiä, mutta sähköpostikiertokirjeiden ansiosta videosta ja hänen kotisivuistaan www.wherethehellismatt.com tuli päivä päivältä suositumpi, saavuttaen lopulta yli 20 000 päivittäisen kävijämäärän.

Saamastaan huomiosta huolimatta Matt ei ollut tyytyväinen, vaan piti videota – jossa tanssi yksin kuuluisien paikkojen edessä – tylsänä. Hän etsi itselleen sponsorin ja ehdotti uutta maailmanympärimatkaa.

Vuonna 2006 hän julkaisi toisen videon, jossa hän tanssii paikallisten ihmisten kanssa 36 eri kaupungissa ympäri maapalloa. Myös tällä kertaa taustalla lauloi Afunakwa, mutta nyt uuden sovituksen kanssa. YouTubessa tätä toista videota on tähän mennessä käyty lataamassa 11 556 501 kertaa.

Yllä olevan kolmannen videon hän julkaisi tänä vuonna. Siinä tanssitaan 70 eri paikassa, ja myös tämä video on käyty lataamassa YouTubessa yli 10 miljoonaa kertaa. Mikäli tietokoneesi ei ole aivan kauhean hidas, kannattaa menneä tänne ja klikata “watch in high quality” -linkkiä, niin näkee paremmin.

Tämän musiikin on säveltänyt Garry Schyman ja sanat ovat Rabindranath Tagoren runosta Stream of Life.

Stream of Life

by Rabindranath Tagore

The same stream of life that runs through my veins night and day
runs through the world and dances in rhythmic measures.

It is the same life that shoots in joy through the dust of the earth
in numberless blades of grass
and breaks into tumultuous waves of leaves and flowers.

It is the same life that is rocked in the ocean-cradle of birth
and of death, in ebb and in flow.

I feel my limbs are made glorious by the touch of this world of life.
And my pride is from the life-throb of ages dancing in my blood this moment.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.