Pro Bakteria

Urgelt.png

En tiedä tämän Urgeltiksi itseään kutsuvan partasuun koulutustaustasta, enkä edes hänen oikeaa nimeään, mutta YouTuben esittelysivullaan hän antaa neuvoja, jotka saavat ainakin minut vakuuttumaan hänen vilpittömyydestään:

Ole kriittinen, sillä liikkeellä on paljon omaa etuaan tavoittelevia valehtelijoita. Käytä hakukoneita, ne ovat mahtavin keksintö sitten kirjapainon. Ällisty maailmankaikkeutemme kauneudesta. Rakasta kirjallisuutta ja runoutta. Yritä olla ystävällinen, maailma täynnä ystävällisyyttä on parempi paikka elää.

Vilpittömyys ei tarkoita samaa kuin oikeassa oleminen, mutta on yleensä askel siihen suuntaan. Ja onhan tämä asia jo ennestään tuttu: länsimaista yhteiskuntaa vaivaa bakteerikammo. Yhä vahvemmin näyttää siltä että monet sairaudet, allergiat ennen kaikkea, johtuvat puhtauden ylikorostuksesta.

(Monet sairaudet johtuvat bakteereista, ja monet sairaudet on parannettavissa antibiooteilla, tätä ei Urgelt ole kieltämässä. Mutta nyt kysymys kuuluu, ollaanko bakteereita vastaan julistetussa sodassa menty liian pitkälle.)

Barakan isnpiroimana pohdin eilisessä bloggauksessa, onko ihminen yksilö vai osa suurta ihmiskekoa. Oheisessa videossa Urgelt huomauttaa, että ihminen ei ole yksilö (hän käyttää termiä eläin), vaan “yhteistyötä tekevien organismien yhteisö”. Tässä yhteisössä alle 10% soluista on geneettisesti ihmisten, ja yli 90% bakteerien!

Pelkästään terveen ihmisen suolistossa elää yli 50 triljoonaa bakteeria. Suurin osa näistä bakteereista ei ole loisia eikä aiheuta tauteja, vaan ovat ihmisen elämän kannalta hyödyllisiä ja jopa välttämättömiä.

Monet bakteerien ja ihmisen väliset riippuvuussuhteet ovat yhä selvittämättä. Ihmisessä eläviä organismeja ei ole kartoitettu, eikä tiedetä, millä kaikilla tavoilla bakteerit tukevat terveyttämme. Tästä syystä antibioottien ja täydelliseen puhtauteen pyrkimisen suhteen on syytä olla varovainen.

Tässä hänen käytännön neuvonsa:

1) Käytä maitohappobakteereja sisältäviä tuotteita.

2) Älä liioittele sterilisaation kanssa. Bakteereille altistuminen, varsinkin vauvana ja lapsena, on välttämätöntä. Antibakteerisaippuat ja myrkylliset pesuaineet ovat erityisen huono idea (paitsi käytettnä jotain tiettyä tautia vastaan).

3) Jos sinulla on terveysongelmia, kysy lääkäriltäsi mahdollisuutta pro-bakteeri -hoitoon.

4) Kun ajattelet terveyttäsi, muista mikä ihminen on.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.