Inhimillinen tekijä

Vaimoni Sally katsomassa syyskuun 11. päivän terroristihyökkäyksen tuhoja Ground Zeroa ympäröivän aidan takaa joulukuussa 2005.

He aiheuttavat pahuutta, he ovat siis pahoja, he ajattelivat. Tuhoamalla heidät tuhoamme pahuutta ja aiheutamme hyvyyttä.

He aiheuttavat pahuutta, he ovat siis pahoja, he ajattelivat. Tuhoamalla heidät tuhoamme pahuutta ja aiheutamme hyvyyttä.

Emme tiedä kuka tämän kierteen aloitti. Lieneekö ollut itse Saatana, paremman tekemisen puutteessa.

Mutta sen tiedämme, ettei se katkea ennen kuin oivallamme, että myös pahantekijöiden tuhoaminen on pahuutta.5 thoughts on “Inhimillinen tekijä”

  • Laulun sanoin: “Kosto uuteen kostoon johtaa..” mutta kuka tuon kierteen pystyy katkaisemaan. Vahva kannanotto aiheeseen.

  • Ei ole olemassa mitään puhtaasti hyvää inhimillistä tekijää. Niin tai eihän näin kategorisesti voi eikä saa sanoa.
    Emme me muuten pahoja tuhoa vaan kilpailijoitamme, joita nimeämme pahoiksi.

  • Pahuutta kohtaamme kaikkialla, mutta inhimillisyys on vielä se elossapitävä voima, jota maapallolla vielä on! Tässäkin tapahtumassa oli runsain määrin inhimillisyyttä, jota osoitettiin pulaan joutuneille. Puhutteleva kuva.

  • Pahaan vastaaminen pahalla toki lisää pahuutta maailmassa, mutta myös lietsoo sitä. Ihmiskunnan tulisi tajuta periaate, että toisen vahingoittaminen on samaa kuin vahingoittaisi itseään, sanovat idänfilosofiat. Omaan napaan tuijottelu tuo illuusion oman itsen etusijaisuudesta toisiin verraten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.