Tapio Tamminen

Tapio Tamminen

Torstaina 28.5.2015 Kertomuksia rohkeudesta -lähetyksessä haastateltavana oli filosofian tohtori, kulttuuriantropologi, tietokirjailija, lukuisia Kolmannen maailman puheenvuoroja -ohjelmia ja muita radiokuunnelmia toimittanut Futura-lehden päätoimittaja Tapio Tamminen. Keskustelunaiheena oli Khan Abdul Ghaffar Khan (1890-1988), joka syntyi brittiläisessä Intiassa, nykyisen Pakistanin alueella, jossa hän perusti yli 100 000 miehen ja naisen aseettoman armeijan ja väkivallattoman kansanvalistusjoukon. Hänen johtamansa kansalaistottelemattomuuden ansiosta hän vietti pitkästä elämästään lähes kolmasosan vankilassa. Inspiraationsa väkivallattomuudelleen hän ammensi islamin uskosta ja Koraanista. Hän oli Mahatma Ghandi’n aatetoveri ja hyvä ystävä. ‪#‎väkivallattomuus‬ ‪#‎Afganistan‬ ‪#‎Pakistan‬ ‪#‎Intia‬ ‪#‎ahimsa‬ ‪#‎pasifismi‬ ‪#‎rohkeus‬.