Millä keinoin kohti rauhaa Israelissa ja Palestiinassa?

Millä keinoin kohti rauhaa Israelissa ja Palestiinassa?

Alla kuunneltavissa olevassa Radio Ravun Kertomuksia rohkeudesta -lähetyksessä Timo Virtalan vieraana Icahd Finland‘in puheenjohtaja Bruno Jäntti. Keskustelunaiheina mm.

– Koska ja miksi Jäntti kiinnostui Israel / Palestiina -konfliktista?
– Millainen järjestö on Icahd‬ Finland?
– Tulisiko Israelia boikotoida?
– Millaista rauhantyötä tekee Combatants for Peace?
– Mikä on turismin rooli kyseisessä konfliktissa, entä median?

Aktiivista ja rakentavaa rohkeutta on Jäntin mukaan edustaneet ennen kaikkea Wikileaksin perustaja Julian Assange sekä amerikkalainen vuonna 2003 Gazassa Israelin armeijan puskutraktorin alle kuollut rauhanaktivisti Rachel Corrie.2 thoughts on “Millä keinoin kohti rauhaa Israelissa ja Palestiinassa?”

  • Hei! Oletteko te kuulleet Timo Honkelan hahmottelemasta Rauhankoneesta? Siis ajatuksesta, että jos kerran me ihmiset emme meinaa tulla toimeen keskenämme, niin voisiko kentien (toki ihmisten koodaamat) konealgoritmit auttaa moninaisten konfliktien selvittelyssä. Tällaiselle olisi tilausta tässä maailmantilanteessa. (miksei jopa vientituotteeksi asti). Miksemmepä me Suomessa voisi kunnostautua tällä saralla enemmänkin? Voisimme, mielestäni. Innovoidaan ja tuotteistetaan tuo, niin kiinnostus voisi herätä maailmallakin. Olkaamme edelläkävijöitä jossain uudessakin! Seuraava Nobel taas meille? Ja ylipäätään rauha useampaan maahan?

    Hyvää kevään jatkoa. Kiitos ja kumarrus.

  • Hei Anonyymi! Anteeksi että minulta kesti vastata tähän kommenttiisi, nyt vasta sen huomasin. Kiitos kommentistasi. Kyllä, olen kuullut Rauhankoneesta, ja tavannutkin Timo Honkelan pariin kertaan. Minulla oli kunnia ojentaa hänelle Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen rauhanpalkinto. Olet oikeassa, tällä saralla olisi syytä aktivoitua enemmänkin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.