Vähemmän väkivaltaa

Vähemmän väkivaltaa

Huomisessa Kertomuksia rohkeudesta -radio-ohjelmassa ja podcastissa haastateltavana valtiotieteiden kandidaatti, vihreiden eduskuntavaaliehdokas, pasifisti, sotastrategian ja rauhan- ja konfliktintutkimuksen opiskelija Alviina Alametsä.

Alametsä oli paikalla kun Jokelan kouluampumiset tapahtuivat, ja on sittemmin toiminut aktiivisesti väkivaltaa ennaltaehkäisevässä työssä. Hän kirjoittaa aiheesta kirjaa ja on julkisesti kertonut antaneensa anteeksi ampujalle.

Huomisessa lähetyksessä hän keskustelee Loviisan Rauhanfoorumin pääsihteeri Timo Virtalan kanssa väkivallan ennaltaehkäisystä. Mikä on yhteiskunnan ja mikä on yksilöiden vastuu väkivaltaa ehkäisevässä työssä? Millainen rooli siinä on medialla, väkivaltaviihteellä, lainsäädäntötyöllä tai mielenterveyspalveluiden saatavuudella? Entä vihapuheella ja koulukiusaamisella? Miten voimme vähentää yhteiskunnastamme vihaa?

Ohjelma tulee suorana lähetyksenä Radio Ravun taajuudella 92,2 MHz pk-seudulla torstaina 16.4. klo 9-10 ja on myöhemmin kuultavissa podcastina.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.