Vieraana Kalevi Suomela

Vieraana Kalevi Suomela

Suomen Rauhanliiton kunniapuheenjohtaja, Suomen Sadankomitean perustajajäsen Kalevi Suomela on tulevan torstain Kertomuksia rohkeudesta -podcastin vieraana. Mitä ajatuksia Ukrainan sota hänessä herättää, mitä neuvoja hän antaisi asiaan liittyen Suomen ja EU:n poliittiselle johdolle?

RV-AE378_VIOLEN_G_20110923205707

Mitä mieltä hän on Steven Pinkerin tutkimuksesta, jonka mukaan sodat ja väkivalta ovat vähentyneet hurjassa tahdissa, tarkasteli asiaa sitten vuosikymmenten, vuosisatojen, tai vuosituhanten perspektiivillä? Pitääkö tämä paikkansa, ja ketä saamme tästä kiittää? Miten rauhanliike, kansainvälinen oikeus ja kansainväliset järjestöt ovat kehittyneet sitten Sarajevon laukausten 1914? Antaako historia ja nykytilanne aihetta optimismiin vai pessimismiin? Entä kuka on Suomelan sankari?

Lähetys tulee suorana lähetyksenä Radio Ravun taajuudella pääkaupunkiseudlla 92,2 MHz torstaina klo 9-10 ja on kuunneltavissa pian tämän jälkeen täältä.

Yläkuvassa rauhantutkimuksen uranuurtaja, sosiologi Johan Galtung, kansanedustaja Johanna Sumuvuori ja Sadankomitean perustajajäsen Kalevi Suomela Sadankomitean perustamisen 50-vuotisjuhlassa Helsingin yliopistolla elokuussa 2013.Sotien määrästä kertovaa graaffista esitystä klikkaamalla pääsee Pinkerin tutkimusta käsittelevään blogikirjoitukseen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.