Puoluetukea on uudistettava

Puoluetukea on uudistettava

Puoluetuen tarkoitus on lisätä puolueiden itsenäisyyttä vähentämällä niiden riippuvuutta suuryritysten ja rikkaiden järjestöjen rahoituksesta. Suomessa puoluetukea maksataan puolueiden saaman kansanedustajapaikkamäärän perusteella.

Kävin juuri allekirjoittamassa puoluetuen uudistusta vaativan vetoomuksen reilumpi.puoluetuki.fi -sivustolla. Tukea ehdotetaan muutettavaksi niin, että myös eduskunnan ulkopuolelle jäävät puolueet saisivat tukea.

Tuen aloitetta koska uskon, että varojen osittainen siirtäminen eduskuntapuolueilta pienille, eduskunnan ulkopuolisille puolueille piristäisi poliittista ilmapiiriä, toisi nykyisille valtapuolueille lisää rohkeita haastajia ja lisäisi ja monipuolistaisi nykyistä, toisinaan liiankin konsensushenkistä keskustelua.

Äänestäjien määrään suhteutettuna Suomen nykyinen puoluetuki on Luxenburgin jälkeen EU:n toiseksi korkeinta. Edellä mainitussa ehdotuksessa ei ehdoteta nykyisen puoluetuen määrään muutosta. Henkilökohtaisesti olisin valmis kuitenkin leikkamaan sitä lähemmäksi eurooppalaista keskitasoa.

Yläkuva (some rights reserved): Niklas Sjöblom.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.