Suomi on hyvä paikka

Suomi on hyvä paikka

Storaholmen
(Kuvaa klikkaamalla saat sen suuremmaksi ja se pääsee täysiin oikeuksiinsa.)

Lapinjärvi on hyvä paikka, totesi lapinjärveläinen Antonio Arosa julkaistessaan oheisen kuvan sosiaalisessa mediassa tänään. Virkistävä huomio.

Niin on koko Suomikin. Mieleeni tuli viime kesäkuussa julkaistu The Fund for Peacen tutkimustulos hauraista valtioista, Fragile States Index (FSI), jossa Suomi on valittu jo neljänä vuotena peräkkäin maailman vakaimmaksi valtioksi. Edellisellä mittauskerralla Ruotsi oli yhdessä Suomen kanssa kategoriassa “erittäin vakaa”, mutta viime vuoden mittauksessa Suomi oli yksin tässä vakaimmassa kategoriassa.

Kaikkein epävakaimmaksi valtioksi laskettiin Etelä-Sudan. Aiemmin epävakainpana valtina oli Somalia, kuusi kertaa peräkkäin. Failed States Index mittaa muun muassa yhteiskunnan luokkajakoa, demografisia paineita, pakolaisten määrää, taloudellisen kehityksen jakautumista, julkisten palvelujen laatua, luottamusta poliisiin ja ihmisoikeuksien kunnioittamista.

Asiasta uutisoi kesäkuussa 2014 Iltalehti, kun taas Iltasanomat, Yle ja Hesari nostivat asian uutiseksi jostakin syystä vasta joulukuun lopussa.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.