Neljä elokuvasuositusta

Neljä elokuvasuositusta

Joululomien aikana katselin neljä elokuvaa. Tässä joitakin niiden herättämiä ajatuksia.


I Origins on elokuva tieteestä, uskonnoista, uudelleensyntymästä, evoluutiosta ja rakkaudesta. Ainoa häiritsevä seikka oli tieteen ja uskonnon iänikuinen vastakkainasettelu. Niin intellektuellisesti kutkuttavaa kuin tämä koskaan päättymätön debatti onkaan (sekä uskovaiset että tiedeuskovaiset saavat tästä elokuvasta paljon hyviä argumentteja varastoonsa), koen sen aavistuksen kiusallisena, sillä omassa todellisuuskäsityksessäni tiede ja uskonto eivät ole keskenään ristiriidassa. Mutta paljoa tämä ei menoa häirinnyt, elokuva imee mukaansa heti alkumetreillä, herättää suuria tunteita ja ajatuksia, suosittelen!


Trailerin perusteella päätin olla katsomatta tätä elokuvaa, mutta tamperelaisen elokuvateatterin valikoimaan tutustumalla valitsin tämän, koska se oli vähiten huono. Hyvä niin, sillä pidin näkemästäni. Scifielokuvat ovat yleensä joko todella hyviä tai todella huonoja, tämä kuuluu ensimmäiseen kategoriaan. Suosittelen tätä myös niille, jotka eivät kyseisestä tyylilajista yleensä innostu.

The Great Beauty (La grande bellezza) on eksistentialistinen elokuva elämän suurista ja pienistä nautinnoista, taiteesta, kaiken turhuudesta ja kaiken kauneudesta. Myös uskontoa, asketismia ja roomalaisen seurapiirielämän pinnallisuutta ja hedonismia käsitellään. Yläkuva on tästä elokuvasta. Kutkuttava, erilainen, rohkea – samalla kertaa sekä syvällinen että pinnallinen.

Muumit Rivieralla kävimme katsomassa elokuvateatterissa ennen kaikkea kuusivuotiaan poikamme takia, mutta se oli hieno elokuvaelämys koko perheelle. Harvoin jaksan seurata lastenelokuvaa alusta loppuun, mutta tätä jaksoin. Jäljellä on Tove Jansonin särmää, huumoria ja silmiä avaavaa yhteiskuntakritiikkiä. Aivan kuten La grande bellezza, myös tämä elokuva käsitteli päähenkilöiden suhdetta rikkauteen ja köyhyyteen, taiteeseen ja turhuuteen, maineeseen ja vaatimattomuuteen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.