Miksi rauhaa ja rakkautta?

Miksi rauhaa ja rakkautta?

Loviisan Sanomien keskustelupalstalla kysyttiin tänään kampanjateemani taustoista ja viitattiin meneillään oleviin sotiin. Tässä vastaukseni:

“Kyseessä ei ole vihreiden, vaan minun kampanjateemani tuleviin eduskuntavaaleihin. Valitsin sen siksi, että mielestäni ei ole mitään tärkeämpää kuin rauhankysymykset. Millä keinoilla voimma edistää ja ylläpitää rauhaa maassamme, ja millä keinoilla voimme tukea rauhanrakentamista maissa, joissa on sota ja / tai ihmisoikeusrikkomuksia?

Käynnissä olevat sodat yleensä, mutta erityisesti Venäjän ja Ukrainan konflikti johtuu nähdäkseni huonosti toimivasta demokratiasta, militarismista, kansalaisten huonosta koulutuksesta, yksipuolisesta mediatarjonnasta, vieraiden kulttuurien pelosta, oman kulttuurin, kansan, valtion tai etnisen ryhmän pitäminen muita parempana ja sen edun asettamisesta joka tilanteessa muiden kustannuksella lyhytnäköisesti muiden edelle, kansaivälisten kontaktien puutteesta, eristäytymisestä, itsetunnon ja rohkeuden puutteesta, laumasieluisuudesta… eli juurikin niistä asioista, jota vastaan rauhanliike on toiminut jo satoja vuosia.”

Vielä haluan lisätä listalle aivan liian heikon, epädemokraattisen ja vähävaraisen YK:n.

Tai ehkä on syytä ilmaista sama asia positiivisesti: välttääksemme tulevaisuudessa ajatumisen vastaaviin tilanteisiin, meidän tulee rakentaa vahvempi, vakavaraisempi ja demokraattisempi YK, meidän tulee kehittää reilumpaa maailmankauppaa, meidän tulee hillitä militarismia ja tehostaa ja parantaa kehitysyhteistyötä, edesauttaa eri kulttuurien kohtaamista kaikilla tasoilla, panostaa rauhantutkimukseen, ottaa rauhankasvatus – tai globaalikasvatus, käyttääkseni modernimpaa käsitettä – kouluaineeksi, ja markkinoida sitä parhaamme mukaan myös muihin maihin, meidän tulee huolehtia että ihmisoikeudet toteutuvat Suomessa ja vaatia kaikin keinoin ihmisoikeuksien noudattamista niin naapurimaissamme kuin muuallakin, meidän tulee systemaattisesti pyrkiä pienentämään asetuottajien voittoja rajoittamalla asekauppaa tiukkojen säännösten ja kansainvälisen verotuksen avulla, ja meidän tulee painostaa ennen kaikkea Euroopan Unioniin kuuluvia ydinasevaltioita luopumaan kyseisestä järjettömästä rahantuhlauksesta. Vain joitakin esimerkkejä mainitakseni.

PS. Loin Facebookiin poliitikko-profiilin, sitä saa kernaasti käydä katsomassa, ja jos siltä tuntuu, klikkaamassa: facebook.com/PoliticianTimoVirtala.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.