Lapinjärven ympärikävelyllä

Keskiviikkoiltana häthätää kyhäämäni lehdistötiedote Vokt-koulutuksen onnistumisesta päätyi komeasti Ylen nettisivulle. Harmittaa, kun en muistanut ottaa ryhmästä yhtään kuvaa, vaikka niin oli tarkoitus. Yllä oleva kuva on otettu aikaisin keväällä.

Lapinjärven siviilipalveluskeskuksen tämänvuotinen väkivaltaongelmien torjuntakoulutus on onnistunut yli odotusten. Erikoiskoulutuksen saaneista siviilipalvelusmiehistä suurin osa on saanut palveluspaikan varhaisnuorison parista.

Väkivaltaongelmien konkreettinen torjunta eli Vokt-koulutuksen tarkoituksena on kouluttaa siviilipalvelusmiehiä peruskouluihin ehkäisemään väkivaltaa, koulukiusaamista ja rasismia. Mallia koulutusohjelmaan on haettu Norjasta.

Tänä vuonna erikoiskoulutuksen kävi läpi 36 siviipalvelusmiestä, joista koulutusta vastaavan palveluspaikan on saanut liki 30.

Ajatuksena on, että koulutuksen saanut siviilipalvelusmies päivystää kouluissa ja opettajat voivat lähettää luokasta häiriköitä tai keskittymisvaikeuksista kärsiviä oppilaita hänen luokseen. Näin opettajille jää enemmän aikaa itse opettamiseen.

Aiempina vuosina peruskoulut ovat ohjanneet Vokt-miehiä nihkeästi koulutusta vastaavaan työhön.

Koska kouluille tulee siviilipalveluksesta kuluja, siviilipalvelusmiesten on kouluissa haluttu osallistuvan muihinkin töihin kuin väkivallantorjuntaan, selvittää kouluttaja Timo Virtala Lapinjärven koulutuskeskuksesta.

YLE Uutiset
20.07.2007 15:06