H_A_Loviisa_500px.jpeg

Näyttelyssä on esillä on valokuvia, joita otin matkustaessani Sallyn kanssa Aasiassa kahdeksan kuukautta vuonna 2005. Matkustimme junalla ja bussilla läpi Venäjän, Mongolian, Kiinan, Vietnamin ja Laosin aina Thaimaan Bangkokiin asti. Sieltä lensimme Burman (Myanmarin) pääkaupunkiin Rangooniin.

Näyttelyn kuvilla haluan kertoa Aasian iloisuudesta. Aasiassa asuu yli 60% maailman väestöstä. Näistä maista raportoidessaan media keskittyy paljolti negatiivisiin asioihin. Ikään kuin aasialaisten arki olisi täynnä nälkää, kurjuutta ja katastrofeja.

Missään en ole kuitenkaan nähnyt niin monia hymyjä kuin tällä matkalla. Hymyt kertovat ilosta, onnesta, hyväntahtoisuudesta ja kohteliaisuudesta. Hymyileminen on käsillä olevasta hetkestä nauttimista.

Tässä asiassa meillä riittää opeteltavaa: suurin este onnellisuudellemme on, että haluamme jotain mitä meillä ei ole, sen sijaan että nauttisimme siitä, mitä meillä on.