Seitsemän

markus_jouni_timo_1996.jpg
Kuvassa Markus-veli, minä ja Jouni-serkku vuonna 1996.

Ystävältäni Istorilta sain haasteen kertoa seitsemän yksityiskohtaa itsestäni, joten tässäpä näitä:

1. Minulla on päälläni muumipaita.

2. Sain sen veljeltäni, joka toimi 90-luvun lopulla muumina Naantalin muumilaaksossa. Opiskellessaan Berliinissä trumpetinsoittoa hän tapasi kotibileissä ruotsalaisen naisen, joka kertoi tuntevansa suomalaisen miehen, jonka veli on ollut työkseen muumi. Se hänen tuntemansa mies olin tietysti minä, joten se hänen tuntemansa miehen veli oli sama mies jolle hän juttua kertoi.

3. Tuo ruotsalainen nainen oli opiskelutoverini Sundsvallista, jonka kanssa perustimme Elävien sosiologien seuran, jonka tarkoituksena oli kokoontua kerran viikossa keskustelemaan yhteiskunnallis-filosofista asioista ja juomaan olutta. Homma ei toiminut, koska nuo illat menivät aina siihen, että hän ja minä kinastelimme politiikasta ja muut olivat hiljaa. Omasta mielestämme olimme innostuneita ja muut tylsiä. Muiden mielestä olimme aggressiivisia ja yksinkertaistimme asioita, joten ennen pitkään muut eivätkä enää saapuneet paikalle, joten ennen pitkää seura lakkasi olemasta. Eripuraisuutemme johtui siitä, että hän oli kommunisti ja minä folkpartisti. Veljeni kertoman mukaan hän oli berliinissä vieraillessaan yhä kommunisti. Minä en tiedä, olenko enää folkpartisti, koska en enää seuraa Ruotsin politiikkaa.

4. Itse en kesätyönäni ole koskaan toiminut muumina. Sen sijaan olen työskennellyt mansikanpoimijana, metsänistuttajana, kirkonesittelijä/turistioppaana ja yliopiston tiedottajana. Eniten pidin kirkonesittelijän työstä. Kyseessä oli Messukylän vanha kirkko, mikä on Tampereen vanhin rakennus.

5. Tänään toimin ensimmäistä kertaa elämässäni myyjänä ja nautin siitä kovasti. Olin kirpputorinmyyjä ja ensimmäinen myymäni esine oli naapurini sähkökiuas. Myin sen kympillä ennen kuin olin ehtinyt edes purkaa kaikkia tavaroitani autosta. Rahat menivät Lapinjärven kulttuuriyhdistys Lakulle.

6. Tänä kesänä olen toiminut myös puutarhurina ja muun muassa levittänyt hevosenlantaa pellolle. Tästäkin työstä pidän kovasti. Tärkein viljelykasvini on maa-artisokka, jonka kasvu on toistaiseksi ollut ongelmatonta. Myös papuja olen istuttanut ja salaattia. Luennoin paljon Tolstoista, joka korostaa, että onnelliseksi tullaksemme ja järkevän yhteiskunnan rakentaaksemme meidän kaikkien tulisi tehdä paljon töitä käsillämme, erityisesti ruuantuotannon parissa. Luennoidessani yhtä ja tehdessäni toista olen kokenut olevani teeskentelijä, vaikken itsestäni olekaan luennoinut.

7. Eilen aloin lukemaan taas Tolstoin kirjaa “The Kingdom of God is Within You“. Se on fantastinen kirja, enkä ollenkaan ymmärrä, miksi olen aikoinani jättänyt sen kesken.

Lisäys klo 21.00: Melkein unohdin heittää haasteen eteenpäin! Heitän haasteen eteenpäin Raimo Karmaselle, jonka blogia seuraan kaikkein intensiivisimmin. Haastan hänet, vaikka hiukan pelkäänkin, ettei hän tällaiseen hömpötykseen lähde mukaan. Mutta voihan sitä vastata vaikka kommenttipalstalla. Eli seitsemän vapaavalintaista yksityiskohtaa itsestäsi.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.