Uusi uljas ulkoasu

Uusi uljas ulkoasu

Päivitän parhaillaan tämän blogin ulkoasua. Asiat vähän liikkuvat paikasta toiseen, lukukokemusta se ei toivottavasti haittaa.

Tämän blogin nimenä oli aiemmin Eksyneen Turistin Muistiinpanot. Päädyin nimenmuutokseen joitakin kuukausia sitten, kun painotus oli siirtynyt pikku hiljaa matkustelusta muihin teemoihin.

Yleensä vältän lainasanojen käyttöä, jos suomenkielinenkin on tarjolla. Mutta tässä tapauksessa Respekti sopii mielestäni hyvin etupäässä periaatteellista väkivallattomuutta käsittelevän blogin nimeksi.

Toteuttaessaan Filippiineillä väkivallattoman vallankumouksen vuonna 1986 paikalliset kutsuivat käyttämäänsä väkivallattomuuden voimaa nimellä ‘alay dangal‘. Englanniksi se on kutakuinkin ‘to offer dignity,’ eli suomeksi kyse on arvokkuuden antamisesta. Jotain tämän suuntaista lähdin etsimään. Respekti on minun korvaani jotekin maanläheisempi kuin kunnioitus, askeleen lähempänä arvostamista.

Kuvassa (cc) Corazon Aquino vannoo väkivallattoman vallankumouksen päätteeksi presidentin virkavalan Filippiineillä helmikuussa 1986. Malacañang Palace archives.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.