Katsaus väkivallattomien vallankumousten dynamiikkaan

How to Start a Revolution on vajaan tunnin dokumenttielokuva Gene Sharpista ja hänen työstään. Gene Sharp on Albert Einstein instituutin perustaja ja yksi maailman johtavista väkivallattomuustutkijoista. Hänen näkökulmansa väkivallattomuuteen on taktinen: hänen mielestään väkivallattomuus on paras keino vaikuttaa asioihin siitä yksinkertaisesta syystä, että se on tehokkaampi keino kuin väkivalta. Sponttaanina, suunnittelemattomana voimana se ei kuitenkaan toimi sen enempää kuin sponttaani, suunnittelematon väkivaltakaan. Täytyy tietää mitä on tekemässä. Täytyy tuntea vastustajansa. Tarvitaan suunnittelua, harjoittelua, stretegian luomista ja tekniikan hiomista.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.