Loviisan Rauhanfoorumi on jo ovella!

Kollaasi

Loviisan Rauhanfoorumi alkaa tulevana lauantaina 2.8. klo 8-12 toteutettavalla toritapahtumalla, jonne tulee toimintaansa esittelemään peräti yksitoista kansalaisjärjestä. Luvassa myös musiikkia Lauri Kojolta, loviisalaiselta kuuden hengen lauluryhmältä nimeltä Sonate sekä Porlammin leipomoyhteisöltä. Ja tietysti rauhanlettuja, kahvia ja aurinkoa.

Toritapahtuman jälkeen siirrytään Kappelipuistossa sijaitsevaan Ravintola Loviisan Kappeliin, jossa on luvassa kolme puolentoista tunnin seminaaria rauhanliikkeiden, rauhanaatteiden ja kansainvälisten instituutioiden kehityksestä, Syyrian tilanteesta (englanniksi) ja kestävästä kehityksestä. Lisäksi lukudraamaa, runoutta, flamencoa ja klassista rokkia, aina kello yhdeksään asti.

Myös kirkossa on ohjelmaa lauantaina, klo 18-19 Kuninkaantien konsertti ja seurat, jossa esiintymässä mezzosopraano Maria Turunen, basso Matti Turunen ja pianisti Armaan Madar. Illan päättää Laivasillalla klo 21.30-22.30 soittava afrikkalais-suomalainen bändi Mouva Musica.

Sunnuntaina 3.8. on luvassa klo 11 alkava kaksikielinen taize-messu, Amnesty International -järjestön julistenäyttelyn avajaiset sekä Loviisan Laulujuhlat (Rav. Kappelissa klo 13.30-15.30), jossa esiintyy lauluryhmä Sonante Loviisasta, Kassandrakuoro Helsingistä, STM:n Karjalan piirin leirikuoro, Blokomblaanda, Lappträsk-kvartetten sekä nuorten tyttöjen lauluryhmä Lapinjärveltä.

Keskiviikkona 6.8, Hiroshima-päivänä, ohjelman avaa sellistien Seeli Toivio & Helena Plathanin tähdittämä, Ravintola Kappelissa klo 17-18 toteutettava rauhanjazz, jonka jälkeen samassa tilassa on luvassa seminaari Venäjästä ja Ukrainan tilanteesta, jossa keskustelemassa suurlähettiläs Heikki Talvitie ja dosentti Arto Luukkanen. Rauhanjazzit jatkuvat Laivasillalla klo 20.30, jonka jälkeen on vuorossa taiteilija Sade Hiidenkarin ensiesitys videoteokselle Sacred – Pyhä.

Loviisan tämän vuoden Rauhanfoorumin päättää suurlähettiläs Heikki Talvitien pitämä kynttiläpuhe ja klo 22 lähtevä, sotien uhreja muistava, Laivasillalta uimarannalle suuntautuva kynttiläkulkue. Tapahtuman järjestäjät tuovat paikalle kelluvia kynttilälyhtyjä. Illan tapahtumien yhteydessä kerätään rahalahjoituksia Gazan kriisissä kärsiville. Kynttiläkulkueen ottaa vastaan uimarannan laiturilla cupolaa soittava Lauri Wuolio.

Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www.rauhanfoorumi.fi/ohjelma. Tapahtuman Facebook-sivut löytyvät täältä. Olkaa ystävällisiä ja levittäkää tietoa!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.