Loviisan Rauhanfoorumissa etsitään ratkaisuja Syyrian kriisiin – mukana johtavia suomalaisia ja syyrialaisia asiantuntijoita

Kuvakaappaus 2014-07-30 16:07:15
Kuvassa vasemmalta seminaarin puheenjohtaja, suurlähettiläs Ilari Rantakari, tutkimusjohtaja Salam Kawakibi, YM Armenak Tokmajyan, toimittaja Liisa Liimatainen, emeritusprofessori Tuomo Melasuo ja Syyria-aktivisti Mania Alkhatibi.

Rauhanfoorumin Syyria –seminaari lauantaina 2.8. tuo yhteen parhaita kansainvälisiä ja kotimaisia ajattelijoita ja toimijoita keskustelemaan kolmatta vuotta riehuvasta konfliktista ja sen ratkaisusta. Syyrian konflikti on maailman lähihistorian suurin murhenäytelmä. Yli kymmenen miljoonaa syyrialaista tarvitsee humanitaarista apua, mutta apu saavuttaa vain pienen osan heistä. Mitkä ovat konfliktin juurisyyt? Onko poliittinen ratkaisu mahdollinen? Mikä rooli kansalaisyhteiskunnalla ja kansainvälisillä toimijoilla tulisi olla? Onko rauhanliike hampaaton, vai voiko se auttaa tuomaan ratkaisuja Syyrian konfliktiin?

Seminaarin kansainvälisesti nimekkäin puhuja on Salam Kawakibi, joka on tunnettu syyrialainen ajattelija, akateemikko ja vaikuttaja. Hän johtaa Initiative for New Syria –järjestöä sekä toimii tutkimusjohtajana Arab Reform Initiative‘ssä. Kawakibi on kirjoittanut kattavasti arabimaailman poliittisesta reformista, ihmisoikeuksista sekä Syyrian konfliktista. Muita puhujia ovat Armenak Tokmajyan joka on Tampereella asuva rauhan- ja konfliktintutkija; tutkiva journalisti Liisa Liimatainen, emeritusprofessori Tuomo Melasuo ja Syyria-aktivisti Mania Alkhatibi.

Kawakibi saapuu Suomeen perjantaina illalla 1.8 lähtee tiistaina 5.8. Haastattelupyynnöt Kawakibille sekä muille rauhanfoorumin puhujille pyydetään osoittamaan Loviisan Rauhanfoorumin pääsihteerille, Timo Virtalalle numeroon 045 784 05574, tai sähköpostitse osoitteeseen info@rauhanfoorumi.fi.

Syyria-seminaari toteutetaan Ravintola Loviisan Kappelissa, osoitteessa Kuningattarenkatu 19, lauantaina 2.8. klo klo 15.00-16.30. Tilaisuus on englanninkielinen ja siihen on vapaa pääsy.

Ystävällisin terveisin,

Jussi Ojala
Puheenjohtaja
Suomen Kristillinen Rauhanliike
050 352 6536Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.