A Force More Powerful

A Force More Powerful on alunperin televisiolle tehty dokumenttielokuva, jonka jokaisen väkivallattomuuden voimasta kiinnostunut kannattaa ehdottomasti katsoa. Sitä ei ole kokonaisuudessaan netissä, mutta pätkiä löytyy esimerkiksi täältä. Dokumentissä käydään läpi kuusi tärkeää, mutta valitettavan huonosti ymmärrettyä historiallista tapausta: Yhdysvaltain ihmisoikeustaistelu 1960-luvuilla, Intian itsenäistymistaistelu 1930-luvulla, etelä-afrikkalaisten taistelu apartheidiä vastaan vuonna 1985, Tanskan siviilivastarinta natsimiehittäjiä vastaan toisen maailmansodan aikana, Puolan solidaarisuusliikkeen toiminta 1980-luvulla ja Chilen väkivallattomat protestit sotilasjunttaa vastaan vuonna 1983.

DVD:n takakannen mukaan “tässä dokumentissä kerrotaan tarina niistä miljoonista ihmisistä, jotka päättivät taistella brutaaleja vallankäyttäjä vastaan väkivallattomin keinoin – ja voittivat.” Dokumentin pohjalta on tehty myös saman niminen kirja, pelejä ja uusia dokumentteja. Kaikki löytyvät osoitteesta www.aforcemorepowerful.org.

Mielellään tämän näkisin myös Ylellä näytettävän. Keneenköhän siellä kannattaisi ottaa yhteyttä?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.