Ylioppilaskoe yllätti

Yo-koe 2014

Tämän kevään ylioppilaskokeen uskontokysymys yllätti, ainakin minut! Hyviä kysymyksiä, siitäkin huolimatta, että tuon ensimmäisen kysymyksen lainas on irroitettu asiayhteydestään. Kokonaisuudessaan kyseinen kolumni löytyy täältä.3 thoughts on “Ylioppilaskoe yllätti”

  • Heh, tuohan on jo jonkin sortin saavutus, onnittelut! Lainaus on tosiaan aika jännästi rajattu, mutta itse näkisin aika paljonkin olennaista noisssa kahdessa ensimmäisessä lauseessa, tarkoituksellista tai ei: “Vuorisaarna on ylilyönti. Veljeään hulluksi haukkuva joutuu helvettiin.”

    Jos olisi olemassa kaikkivoipa jumala, joka tuomitsee ihmisiä ikuiseen kidutukseen minkään sellaisen perusteella, mitä jossain korkeintaan sadassa vuodessa voi saada aikaan, sellaista jumalaa olisi syytä vastustaa vaikka se johtaisi juuri sinne helvettiin. Jeesushan puhui anteeksiannon ja väkivaltaisuuden puolesta, mitä valtavirtakristittyjen helvettikäsitykset eivät oikein mukaile. Eikä edellistä ole ymmärrettävä väkivaltaa ymmärtävänä vaan päinvastoin sitä vastustavana, oli se sitten maallista tai jumalallista alkuperää.

  • Apua, siis Jeesus puhui väkivallattomuuden, ei väkivaltaisuuden puolesta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.