Pyhä – siis mikä?

Ensi viikon torstaina eli 1.11.2012 luennoin Valkon kansalaisopistossa Pyhä – siis mikä? -kurssin toisella luennolla. Aiheenani on Elämä, ihmisarvo ja hiljaisuus. Tulen puhumaan otsikossa mainittujen aiheiden lisäksi myös meditaatiosta, mystiikasta ja pohtimaan pyhän käsitettä oheisen videon antamasta näkökulmasta käsin. Siinä aivotutkija Jill Bolte Taylor kertoo hänen kohdalleen osuneesta harvinaisesta ja hengenvaarallisesta tilaisuudesta aivotutkijana: hän sai itse aivohalvauksen. Hän kuvailee tapahtunutta tutkijan tarkkuudella, mutta videon loppupuolella hänen elämän kauneuden ja ykseyden ylistäminen saa suorastaan uskonnollisia piirteitä. Kokiko hän pyhyyttä? Luento järjestetään klo 18 – 19.30 Myllyharjun koululla osoitteessa Brandensteininkatu 5, Loviisa. Tervetuloa!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.