Moottoriurheilu sähköiseksi!


Suomalainen Sähköautot Nyt! -hanke on yksi sähköautojen kehittämisen edelläkävijöistä.

Moottoriurheilun olemassaoloa on puolusteltu sillä, että se auttaa autoteollisuutta kehittämään entistä kestävämpiä ja parempia tuotteita. Muistan joskus lukeneeni moottoriurheilun sisäpiiriläisenkin epäilleen tätä väitettä, sillä esimerkiksi Formula 1:ssä käytetty tekniikka on edennyt liian kauaksi arkiautoilusta. Taloussanomien sähköautojen kehitystä käsitellyt juttu antoi idean, ja tuskin olen ensimmäinen joka sen esittää: kielletään moottoriurheilulta polttomoottorit ja katsotaan, millaisella vauhdilla sähköautotekniilla lähtee kehittymään, kun sen edelläkävijänä toimii moottoriurheiluviihde.

Lisää aiheesta:
Taloussanomat: Kohta autosi kulkee tuulivoimalla
Yle: Moottoriurheilun ja ilmastonmuutoksen yhteys ei urheilutoimituksia juuri kiinnostaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.