Vilna 8.11.2009

merenneito

Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan saavuin kuudelta aamulla. Kesti hetken saada oikea reppumatkustusasenne päälle. Harmittelin ottaneeni väärät kengät, väärät housut ja liikaa tavaroita, kunnes tajusin moisen ajattelun turhuuden, ja vietin päivän kävellen, kahviloissa istuen ja valokuvia näpsien.

Kävin katolisessa kirkossa tehden ristin oikeaoppisesti vasemmalta oikealle ja ortodoksikirkossa tehden ristin yhtä oikeaoppisesti oikealta vasemmalle.

Valokuvia ohessa, ja lisää löytyy täältä. Yksi herroista, ehka se vahiten hullun näkoinen kalju, on Liettuan pääministeri Andrius Kubilius. Osuin paikalle kun hän oli menossa kuuntelemaan pianofestivaalia ja siinä oli televisio häntä haastattelemassa.

4089773975_66a408e967

4089775281_31f1c992ce

Parhaillaan istun hiukan rahvaammassa seurassa, urheilubaarissa, jossa äijät katsoivat juuri Chelsean ja Mancester Unitedin välisen jalkapallo-ottelun. Olutta juotiin, ManUa kannustettiin, tuomaripeliä kommentoitiin ja keskenään öristiin, aivan kuten samalla hetkellä kymmenissä, jos ei sadoissa tuhansissa baareissa eri puolilla Eurooppaa.

Chelsea voitti 1-0, ja nyt on aika nousta Varsovaan menevään bussiin. Junakin olisi lähtenyt jo päivällä, mutta missasin sen epähuomioissani. Nyt on edessä jo toinen yö bussissa, toivottavasti ainokainen makuupaikka on taas vapaana.

pari

lukotLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.