Seattle – Portland

USA_II_08_066.jpg

Junamatkalla Washingtonin Seattlesta Oregonin Portlandiin tapasin argenttiinalaisen klownin. Hän istui ravintolavaunussa syömässä hampurilaista. Sanoi lentäneensä Argenttiinasta New Yorkiin, sieltä Kanadan Vancoveriin ja edelleen Seattleen, jossa lentomatkustelu oli pysähtynyt turvatarkastukseen.

En kysynyt tarkemmin mitä oli tapahtunut, mutta hän antoi ymmärtää, että lentolippu hänellä oli jo ollut, mutta lento ei hänen kohdaltaan toteutunut.

Liekö klownia sitten epäilty terroristiksi. Olihan hänellä parta ja kaikkea. Minultakin, parrattomalta, otettiin yhteisen turvallisuutemme nimissä muotovaahto pois jo Tampere-Pirkkala lontokentällä, ja Lontoossa minulta vietiin vesipullo. Vesipullon suhteen turvatarkastajat antoivat kaksi vaihtoehtoa: joko juot sen tässä tai sitten heitämme sen pois. Kulaus ei riittänyt todistamaan, että kyseessä oli vesi eikä pommi, loput piti heittää pois.

Tilasin lasagnen, maksoin dollarin tippiä ja istuin klownin seuraan. Hän oli tullut Yhdysvaltoihin kuukaudeksi ja viettänyt ensimmäisen viikkonsa New Yorkissa tuntemattomien ihmisten luona ilmaiseksi asuen. Internetistä löytyy nimittäin kaikkea, myös ilmaisia majoituksia maailman kalliimmissa kaupungeissa. Reppumatkaajan kotiin on reppumatkaaja tervetullut, käykää ihmeessä tutustumassa: www.couchsurfing.com.

Pelleilemällä itsensä elättäminen on siinämäärin vaikeaa, että kotonaan Buenos Airesissa hänellä on kiinalaisia nahkatuotteita myyvä liike. Laukkuja, takkeja, lompakkoja ja sen sellaista. Vapaa-aikanaan hän toimiin amatöörien klowniryhmässä viihdyttäen ihmisiä turuilla, toreilla ja teattereissa. Keskeisintä hänen klownitaiteessaan on kieli, joten ulkomailla hän ei performansseja harrasta.1 thought on “Seattle – Portland”

  • Ei ole klovnin elämäkään aina helppoa. Hienoa muuten, että näitä “sohvasurffaus”-palveluita on olemassa vaihtoehtona hotelleille ja hostelleille. Ilmeisesti vastuu ja vastavuoroisuus toteutuvat näissä yleisesti ottaen hyvin. Niin suosittuja ne ovat reppumatkaajien keskuudessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.