Arndt Pekurisen tarina Sodan ja rauhan keskus Muistissa

Arndt Pekurisen tarina Sodan ja rauhan keskus Muistissa

Aseistakieltäytyjä, autonkuljettaja, aviomies ja kahden lapsen isä Arndt Pekurisen teloituksesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 80 vuotta.

Pekurisen tarina on parhaillaan esillä Mikkeliin hiljattain avatussa Sodan ja rauhan keskus Muistissa, ja minulla oli suuri kunnia olla mukana teoksen luomistyössä. Teoksen tuottaneen Kroma Productionsin sivuilla kerrotaan teoksesta mm. seuraavasti:

“Arndt Pekurinen on draamadokumentti, joka kertoo suomalaisen pasifistin Arndt Pekurisen (1905-1941) elämästä ja kohtalosta. Pekurinen oli aseistakieltäytyjä, joka ei luopunut aatteestaan, vaan kuoli sen vuoksi.

Arndt Pekurisen tarina kerrotaan audiovisuaalisen multimedian keinoin. Draamadokumentti on toteutettu installaation muotoon. Installaatio koostuu viidestä huoneesta, joissa jokaisessa on kolme videoscreeniä ja soundtrack. Teoksen kokijat liikkuvat tarinan edetessä huoneesta toiseen siirtyen siten seuraavaan kohtaukseen. Teoksen kesto on 15 minuuttia.

Teoksen työryhmään kuuluvat kuvanveistäjä Jarmo Vellonen, mediataiteilija, elokuvaohjaaja Marikki Hakola, sosiologi, tietokirjailija Timo Virtala ja äänisuunnittelija Epa Tamminen. Tuottaja Marikki Hakola / Kroma Productions Oy 2021.”

Yllä traileri, koko teoksen voi käydä katsomassa Mikkelissä.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.