Elokuva elämästä

Elokuva elämästä

Katselin eilen Richard Linklaterin käsikirjoittaman ja ohjaaman, 12-vuoden aikana kuvatun elokuvan Boyhood. Hieno elokuva elämästä, sen tarkoituksesta ja tarkoituksettomuudesta, jännittävyydestä ja tylsyydestä, huippukohdista ja karikoista. Päähenkilö Mason (Ellar Coltrane) on elokuvan alkaessa kuusivuotias ja sen päättyessä kahdeksantoista.

Sekä Coltrane että Masonin siskoa näyttelevä Lorelei Linklater suoriutuvat tehtävästä uskomattomalla autentisuudella. Kuten päänäyttelijäkin toteaa alla olevassa keskustelussa, ajan kulumista on vaikea huomata omassa elämässään, mutta tässä elokuvassa aika on pääroolissa. Elämä näyttäytyy kaikessa muuttuvaisuudessaan ja hauraudessaan.

Boyhood-Spread-4_620

Miksi me elämme, mitä me elämältämme haluamme, ja mitä elämältämme saamme? Näitä pohtivat elokuvassa niin poika kuin hänen vanhempansakin.

Boyhood-Spread-14_620

Vastausta näihin kysymyksiin on vaikea kirjoittaa parille riville, mutta jos aiheesta tekee elokuvan, pääsee jo paljon lähemmäksi.

Mustavalkokuvat: Matt Lances.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.