Mingâlaba!

burma my friend.jpeg

Mingâlaba on burmalainen tervehdys ja tarkoittaa sananmukaisesti “vaurautta sinulle”.

Mainoksessa näkyvä miehen käsi kuuluu rangoonilaisessa katukahvilassa istuneelle miehelle, joka pysäytti minut kaksi vuotta sitten ohi kävellessäni. Hän osoitti minut istumaan ja tilasi meille burmalaista teetä, nimen omaan sitä kalliimpaa, johon tuli paljon tiivistettyä, makeata maitoa.

Miksi hän minut pysäytti, miksi hän tarjosi teetä ja miksi hän ei suostunut ottamaan vastaan rahaa, jäi minulle arvoitukseksi.

Ikuiseksi arvoitukseksi jäänee myös, miksi hänen vasen kätensä oli maalattu kultaiseksi. Jos vasen käsi on maalattu kultaiseksi, voisi kuvitella että silloin arvaa jokaisen haluavan tietää, miksi näin on. Mutta kun kysyin asiaa ja osoitin hänen kättään, hän käyttäyty ikään kuin ei olisi ymmärtänyt kysymystä.

Otin hänestä ja hänen ystävistään kaksi kuvaa, joiden valotus epäonnistui täysin. Kuvissa ei näy juuri muuta kuin tämä käsi.2 thoughts on “Mingâlaba!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.