Väkivallatonta vuorovaikutusta

Väkivallatonta vuorovaikutusta

Lapsuudestaan lähtien Marshall Rosenbergia on kiehtonut kaksi kysymystä: miten toiset ihmiset ovat päätyneet tilanteeseen, jossa he tuntuvat nauttivan toisten ihmisten vahingoittamisesta, ja toisaalta, miten toiset ihmiset ovat päätyneet tilanteeseen, jossa he selvästikkin nauttivat toisten ihmisten auttamisesta. Hän halusi tietää, mikä johtaa väkivaltaan, niin että hän voisi tehdä kaikkensa ennaltaehkäistäkseen sitä.

Nämä pohdinnat johtivat hänet monen mutkan kautta perustamaan järjestön nimeltä The Center for Nonviolent Communication. Oheisella yhdeksäntuntisella videolla hän kertoo mitä on Nonviolent Communication.

Väkivalta lähtee tietynlaisesta ajattelusta, tietynlaisesta kielenkäytöstä ja tietynlaisesta tavasta käyttää valtaa. Mitä taitoja tarvitsemme voidaksemme elää keskenämme harmoniassa? Millaista ajattelua, millaista kielenkäyttöä ja millaista vallankäyttöä meidän tulisi viljellä?

Yllä oleva sarjakuvan (cc) piirtäjä on Sven Hartenstein. Lisää NVC-sarjakuvia löytyy täältä. Myös Suomessa on NVC-järjestö, joka tarjoaa alan koulutusta.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.