Pete Absolon

Charleston_SC_003b_500px.jpg
Pete tyttärensä Averyn kanssa.

Traaginen kuolema kohtasi Sallyn perheen viikko sitten. Sallyn siskon mies, 47-vuotias Pete Absolon kuoli kiipeillessään Wind River Range’lla, kotiosavaltiossaan Wyoming’issa, Yhdysvalloissa.

Kuoleman aiheutti ylätasanteelta heitetty kivi. Kiven heittänyt 23-vuotias mies ei tiennyt jyrkänteellä olevan kiipeilijöitä. Hän soitti välittömästi yleiseen hätänumeroon, mutta Pete oli kuollut saman tien kiven osuttua hänen päähänsä. Petellä oli kyllä kypärä, mutta se pirskoutui kiven voimasta. Onnettomuudesta tarkemmin Seatle Timein sivuilla.

Kaipaamaan jäivät hänen vaimonsa Molly, heidän kuusivuotias tyttärensä, iso suku sekä valtava määrä ystäviä. Surunvalitteluja kootaan SuperTopo Forumin -keskustelupalstalle.

Tapasin Pete’n pariin kertaan, ja ehdin saada hänestä rehellisen, hyväntahtoisen ja perhettään rakastavan miehen kuvan. Valokuvia hänestä etsiessäni löysin otoksen, jossa Pete’n kasvot eivät ole näkyvissä, mutta jossa hänen tyttärensä varauksetonta rakkautta ja luottamusta säteilevä ilme kertoo perheen menetyksestä enemmän kuin mitkään sanat riittävät kuvaamaan.

Huomisten hautajaisten suhteen Averyn toive oli, että ihmiset toisivat mahdollisimman paljon kukkia. Tragediasta huolimatta tärkein, eli Pete’n välittämä rakkaus, jää elämään.

Edisto_043b.jpgLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.