Painavaa asiaa energiasta

Painavaa asiaa energiasta

Tässä viisasta puhetta energiatehokkuuden lisäämisen, kotimaisen energiatuotannon ja älykkäiden järjestelmien puolesta. Kyseinen video on osa energiapolitiikkaa.fi-vaikuttamishanketta, joka on syntynyt kymmenhenkisen professorityöryhmän kirjoittaman raportin pohjalta. Hankkeessa on mukana professorityöryhmän lisäksi monet yritykset ja järjestöt.

Heidän kotisivujensa mukaan hankkeella on kaksi selkeää tavoitetta. Ensinnäkin he haluavat nostaa energiapolitiikka yhdeksi kevään 2015 eduskuntavaalien jälkeen nimitettävän hallituksen tärkeimmistä tavoitteista, ja toisekseen he haluavat nostaa uuden energiapolitiikan keskiöön Suomelle ominaisten resurssien hyödyntäminen.

Heidän argumenttinsa ovat siinä määrin hyvin perustellut, että en usko että näiden tavoitteiden läpiviemisessä tulee suurempia ongelmia.

Tässä esimerkiksi kohdasta kysymyksiä ja vastauksia:

“K: Mitä mieltä olette ydinvoimasta ja turpeesta? V: Mitä mieltä olette kirveestä? Jos halutaan pilkkoa puita se on ihan hyvä, tosin klapikone on tehokkaampi, mutta jos haluaa klapien lisäksi myös selkäjumpan kirves on parempi. Puiden katkomiseen kirves on huono. Siihen kannattaa käyttää sahaa. Hanke on teknologianeutraali, joten hanke sinänsä ei ota kantaa yksittäisiin teknologioihin. Yksittäisiin teknologioihin voidaan ottaa kantaa vasta sitten, kun yleiset tavoitteet ja niistä johdetut energiaratkaisuiden arvioinnin kriteerit ovat selvillä. Kaikki energiaratkaisut on arvoitava samojen kriteerien mukaan.”

Hyvin sanottu.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.