Presidentin puhe

Venäjällä on n. 8 000 ydinasetta. Yhdysvalloilla niitä on 7 700. Ranskalla, Iso-Britannialla ja Kiinalla on kullakin 200-300. Intialla ja Pakistanilla on noin sata, Israelin 60-400 ja Pohjois-Korealla jokunen tai ei yhtään.

Moraalinen velvollisuus ydinasearsenaalin vähentämiseen on ennen kaikkea mailla, joilla näitä aseita on eniten, eli Venäjällä ja Ydysvalloilla. Heidän tehtävänään on näyttää esimerkkiä. Vuonna 2009 presidentti Barak Obama piti puheen, joka oli täynnä viisaita sanoja ydinaseriisunnan puolesta. Oheisella videolla meille tutut näyttelijät lukevat tuon puheen.

Global Zero -järjestö tekee erinomaista työtä lisätäkseen painetta näiden sanojen toteuttamiseen. Lisää videoita löytyy heidän YouTube-sivustoltaan.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.