Yksi

välimeri_1.jpg

Taivaltaessani Albanian rannikkoa etelään näin miehen kävelevän meressä.5 thoughts on “Yksi”

 • En tiennyt minne olin matkalla. Tiranassa kirjoitin matkapäiväkirjaani:

  “Illalla kuulemani minareetin rukouskutsu oli kohdentanut kaipaukseni yhä etelämmäs. Yritin päättää, lähdenkö aamulla rannikolle ja sieltä laivalla Italian kautta Tunisiaan, vai bussilla Skopjen ja Sofian kautta Istanbuliin.”

  Lähdin rannikolle ja tapasin siellä Namikin, vanhan kroatialais-kanadalaisen hipin, joka matkusti kävellen. Hämmästyin, etten ollut tajunnut kokeilla tuota matkustamismuodoista vanhimpaa. Hänen kanssaan matkatessani otin kyseisen kuvan.

  En päätynyt Tunisiaan sen enempää kuin Istanbuliinkaan, vaan matkustin Korfun saaren kautta Ateenaan, josta junalla Thessalonikin kautta Bulgarian Sofiaan, sieltä edelleen Slovenian Ljubljanan kautta takaisin Ateenaan ja yhä etelämmäs Kreetan saarelle. Aika järjetöntä siksakkia näin jälkikäteen kartaa katsoessa. Kaipasin ilmeisesti jotain. Eksotiikkaa, seikkailua, läheisyyttä. En tiedä.

  Kyseinen matkapäiväkirja löytyy osoitteesta
  http://www.timovirtala.net/matkapaivakirjoja/2003-11-serbia-montenegro-albania-kreikka-ja-bulgaria/

 • On kyllä tyylikäs kuva… voinee olla vielä vakuuttavamman näköinen suurempana versiona, esim: 1028 x 768 px.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.