Satama

Nizny_Novgorod_012.JPG

Satama on ihastuttava tyyssija elämän taisteluihin uupuneelle hengelle. Taivaan avaruus, liikkuvien pilvien rakennelmat, meren vaihtuvat väriasteikot, merkkivalojen tuike ovat ihmeen sopiva kuvastin, joka virkistää silmiä väsyttämättä niitä koskaan. Linjakkaat, takilaltaan monimutkaiset alukset, joita mainingit viihdyttävästi keinuttavat, ovat omiaan pitämään mielessä yllä rytmin ja kauneuden tajua. Ja se, jolla ei enää ole uteliaisuutta eikä kunnianhimoa, hän voi huvitella salaperäisellä ja ylimyksellisellä tavalla: tarkkailla näkötornissa maaten tai aallonmurtajaan nojaten, kuinka liikkuvat ne, jotka lähtevät ja palaavat: ne, joilla on vielä voimaa tahtomiseen ja halua matkustaa tai rikastua.”

(Charles Baudelaire: Pariisin ikävä 1869, suom. Väinö Kirstinä ja Eila Kostamo, Karisto 2000)

spacer

5 comments on “Satama

 1. helanes

  Ei ilmalaiva kuitenkaan. Siellä Khao Lakissakin oli, ne kuvat ikäviä.

 2. itte

  Onpas luova kuvakulma. Hyvä!

 3. V

  Kuinka tuo laiva roikkuu noin reunalla? Mitä tässä tapahtuu?
  Melkoinen laskuvesi. Kuvakulma tosiaan hyvä.

 4. timo

  Kuva on otettu Nizni Novgorodissa keväällä 2005. Kyseessä ei ole käytössä oleva laiva, vaan jalustalle nostettu muistomerkki, muistaakseni neuvostoliittolainen sota-alus.

  Wikipedia: “Nižni Novgorod on 1,3 miljoonan asukkaan kaupunki Venäjällä. Se sijaitsee Oka- ja Volga-jokien yhtymäkohdassa, runsaat 400 km Moskovasta itään. Nižni Novgorod on Volgan hallintopiirin ja Nižni Novgorodin alueen hallinnollinen keskus.

  Kaupungin perusti vuonna 1221 ruhtinas Juri Vsevolodovitš. Vuosina 1932–1990 Nižni Novgorodin nimi oli Gorki kaupungissa syntyneen kirjailijan Maksim Gorkin mukaan.”

 5. Tuima

  Ilman selitystäsi olisi ollut vaikea tajuta mitä kuvassa tapahtuu, niin oudolta kaikki vaikutti ensi näkemältä. Hyvä kuva, jännä.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.