Väkivallattomat kampanjat kaksi kertaa tehokkaampia kuin väkivaltaiset

Oheisessa videossa professori Erica Chenoweth kertoo Maria Stephanin kanssa kirjoittamasta kirjastaan Why Civil Resistance Works: The Strategic Logic of Nonviolent Conflict. Chenowethin ja Stephanin tutkimuksessa kävi ilmi, että väkivallattomat kampanjat saavuttivat tavoitteensa lähes kaksi kertaa useammin kuin väkivaltaiset. Väkivallattomissa kampanjoissa myös kuoli vähemmän ihmisiä ja tuloksena oli demokraattisempi ja rauhanomaisempi yhteiskunta (sisällissodan todennäköisyys seuraavien kymmenen vuoden aikana oli alhaisempi). Tutkimuksen kohteena oli 323 kampanjaa vuosien 1900 ja 2006 välillä eri puolilla maailmaa.

Chenoweth oli itse yllättynyt tutkimuksensa tuloksesta. Nykyisin hän on vakuuttunut väkivallattomien konfliktinratkaisukeinojen tehokkuudesta ja pitää hyvin valitettavana sitä, että hänen oli mahdollista opiskella neljä vuotta yliopistossa ja tehdä sen jälkeen väitöskirja turvallisuuspolitiikan alalta kuulematta mitään Gene Sharpin tutkimuksista ja työstä.

Lisätietoja (engl): http://belfercenter.ksg.harvard.edu/publication/18407/why_civil_resistance_works.htmlLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.