Väkivallan markkinat

Kuvakaappaus 2013-04-16 21:43:37

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan Bahranin hallituksen joukot ovat viime vuosina “käyttäneet rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan kohtuutonta voimaa, summittaisia vangitsemisia, pidätyksiä, kidutuksia, pahoinpitelyjä ja oikeudenkäyntien epäämisiä.” New York Times uutisoi helmikuussa 16-vuotiaan mielenosoittajan ampumisesta. Kyseisen lehtitiedon mukaan nuorukainen oli kaksi vuotta jatkuneiden mielenosoitusten 88. kuolonuhri. Oheista kuvaa klikkaamalla pääset katsomaan Ylen 15.4.2013 esitettyä A-studiota, josta käy ilmi, että Suomesta vietiin tammikuussa 2011 suurella todennäköisyydellä tarkkuuskiväärejä ja niiden osia Bahrainiin 3,5 miljoonalla eurolla. Kyse on reilusta kolmasosasta maahan EU:sta tuodusta asetarvikemäärästä kyseisenä vuonna.

Mitä mieltä olet Suomen aseviennistä, sen eettisyydestä ja asekaupasta yli päätään? Tervetuloa keskustelemaan asiasta Väkivallan markkinat -tilaisuuteen Helsingin Bulevardin seurakuntasaliin torstaina 18.4. klo 13.30 – 16.30. Järjestäjänä toimii Suomen Ekumeeninen Neuvosto. Alustajina erikoissuunnittelija Hannu Niemi oikeuspoliittisesta tutkimuslaitoksesta, teologian tohtori Patrik Hagman sekä ja Loviisan Rauhanfoorumin pääsihteeri Timo Virtala. Bulevardin seurakuntasali sijaitsee osoitteessa Bulevardi 16 B.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.