Vihreät hallitusneuvottelut

Vihreät kyselivät myös jäseniltään mielipeitä hallitusneuvotteluihin menemisestä. Vastasin, että mielestäni vihreiden tulisi lähteä hallitusneuvotteluihin ennen kaikkea pitääkseen perussuomalaiset niistä ulkona. Enemmistö kansanedustajista ei jaa perussuomalaisten arvomaa ja siksi olisi demokratian mukaista, että he olisivat oppositiossa. Perussuomalaisten puheisiin vertailtuna Suomen valtion virallinen linja on viime vuosina ollut liberaali ja suvaitsevainen, ja suhtautunut myönteisesti maahanmuuttoon, kehitysapuun ja kansainväliseen yhteistyöhön. Parannettavaa näissä asioissa riittää, mutta nyt olisi tärkeintä turvata että edes nykyinen linja jatkuu, eikä ota takapakkia.

Kun rahasta on kerran pulaa, yksi erinomainen säästökohde olisi viime hallituksen tekemä puolustusmenojen indeksikorotuksen poistaminen. Työurien pidentämiseksi ensimmäinen toimenpide tulisi olla yleisestä asevelvollisuudesta luopuminen. Viime vuosina tähän ratkaisuun ovat päätyneet Saksa ja Ruotsi, ja vuosikymmenen aikana ennen heitä kolmetoista muuta Euroopan Unionin jäsenvaltiota.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.