Maailman köyhyystilastot uudenlaisessa tarkastelussa

Oheisilla videoilla ruotsalaisprofessori Hans Rosling purkaa kehitysmaita koskevia myyttejä. Voiko Afrikkaa tarkastella yhtenä kokonaisuutena? Onko maailma yhä jakautunut länsimaihin ja kolmanteen maailmaan? Roslingin vastaukset kumpaankin kysymykseen on ei, ja hän todistaa kantansa erinomaisia animoituja tilastotaulukoita hyväksikäyttäen. Ylemmässä, vuonna 2006 kuvatussa luennossa hän keskittyy imeväiskuolleisuuden ja bruttokansantuotteen tarkasteluun. Alemmassa, vuonna 2007 taltioidussa, hän ottaa tarkasteluun mukaan hiilidioksidipäästöt ja näyttää muun muassa valokuvia, millaisessa talossa dollarin päivässä ansaitseva perhe elää verrattuna viisi ja kymmenen dollaria päivässä ansaitseviin perheisiin.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.