Huumori

Kauneus

Logiikka

Pelottelu

Viihde

Yllä esitetyistä omia suosikkejani on ehdottomasti kaksi ensimmäistä eli huumori ja kauneus. Home -dokumenttielokuva löytyy kokonaisuudessaan You Tubista. Logiikka -videonkin kannattaa kahlata läpi, vaikka se onkin lähes kymmenminuuttinen yksinpuhelu.

When there is no future -tyyppilillä järjettömillä sloganeilla pelottelu ei oikein sytytä ainakaan minua. Pelkäämme aina tulevaa ympäristökatastrofia, vaikka maailman nykyistä tilaa voisi hyvällä syyllä kutsua katastrofiksi. Ihminen on ennen kaikkea sopeutuja. Vaikka tilanne olisi kuin Terminaattor 2 -elokuvan alussa – kaupunki täynnä raunioita, pääkalloja ja ihmistä vastaan taistelevia koneita – uskon että jäljelle jääneet ihmiset yhä vain ajattelisivat tulevaa katastrofia, ei senhetkistä. “Jos tämä hyökkäys epäonnistuu, olemme pulassa…”

Vetoomus ympäristötietouden herättämiseksi löytyy myös uusimman Hesarin Kuukausiliitteen kannesta. Kuvassa on neandertalin ihminen ja teksti kuuluu: “Onneksi neandertalinihminen ei saanut päättää ydinvoiman rakentamisesta. Mutta Suomen eduskunta tekee pian päätöksen, joka vaikuttaa ihmisten elämään vielä 250 000 vuoden kuluttua”.

Yksi parhaista ympäristötietouden herättäjistä on tilastojen ja viimeisimpien tieteellisten tutkimustulosten asiallinen esilletuonti. “Yhden naudanlihakilon tuottaminen synnyttää yhtä paljon hiilidioksidipäästöjä kuin 250 kilometrin ajaminen tavanomaisella eurooppalaisella autolla,” kerrotaan uusimmassa Maailman tila -raportissa. Alla olevaa kansikuvaa klikkaamalla saa lisätietoja.